logo ander activiteiten

O.V.O.K. ondersteunt initiatieven die voor ouders-lotgenoten en/of kinderen en jongeren interessant kunnen zijn en in het verlengde van haar eigen werking liggen. Organiseert of kent u een activiteit die hier kan thuishoren, dan kan u dit doorgeven via ons contactformulier.Gespreksgroep: rouw en verlies na overlijden

Organisatie: huisvandeMens - Tongeren - Bilzen- Sint-Truiden
Datum: 4/04, 18/04, 2/05, 16/05, 30/05, 13/06 en 27/06 telkens van 19.30 tot 21.30 uur
Plaats: huisvandeMens - Klokkestraat 4 - 3740 Bilzen

Met lotgenoten staan we elke bijeenkomst stil bij verschillende aspecten van rouw. We reiken handvaten aan om om te gaan met je eigen rouwproces. Er is ruimte voor jouw persoonlijk verhaal.

flyer lezing


Lezing Manu Keirse

Organisatie: Veerle Leroy (lotgenoot)
Datum: 11 juni 2018 om 20 uur
Plaats: CC De Meent Schouwburg - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg

Beerselaar Kristin Verellen die haar partner verloor bij de aanslagen van Maalbeek op 22 maart 2016 is oprichtster van “Circles – We have the choice”. Dit vrijwillig burger- initiatief dat uitgegroeid is uit een kring vrienden, organiseren momenten van zinvol samenzijn in Cirkel en worden begeleid door professionele facilitators . In een wereld waar verharding, polarisering, extremisme, blind geweld en terreur leiden tot traumatiserende situaties willen ze mee bouwen aan een cultuur van inclusie en dialoog, trauma helen in mensen en gemeenschappen, machteloosheid ombuigen in kracht en mensen van hart tot hart verbinden.

Meer info hierover: www.demeent.be.


Forum van de patiënt en de mantelzorger

Organisatie: Samana
Datum: 29 september 2018
Plaats: Elisabeth Center - Astridplein (naast De Zoo) - Antwerpen

Op 29 september 2018 organiseert Samana een ontmoetingsdag voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers in het Elisabeth Center te Antwerpen (naast de zoo). Deze dag staat bol van lezingen, workshops, een infomarkt, een patiëntenbeurs, en nog veel meer… Ziek zijn raakt je in het diepste van je zijn. Het confronteert je met je eigen kwetsbaarheid. Maar juist in deze kwetsbaarheid schuilt je eigen kracht. Deze ontmoetingsdag zet in op deze kracht. Dit doen we met een aantal boeiende WORKSHOPS en inspirerende SPREKERS.

Meer info hierover: www.samana.be.

banner Forum Patient en de mantelzorger